Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MJ

Hezký večer.

Bydlím na úpatí Krušných hor, pár km od hranic. Jezdíme nakupovat do Německa hlavně mléčné výrobky, tzn. jogurty, mléko, sýry (jakékoliv konstituce). Jednou za měsíc jsme plné auto. Jsem svobodný, živím sám sebe, ale po mléčných výrobcích se můžu utlouct. Např.: Mléko u nás stojí od 18- 24Kč, dle obsahu tuků. Tam za něj dám 12 Kč v přepočtu. Za jogurty u nás dám 15-18 Kč. Tam dám v přepočtu 10-12 Kč. Sýry už jsou u nás drahé. Obyčejná cihla u nás stojí kg tak 140 Kč. Tam  ( nechám to kilo) dám cca 120 Kč. Jsme plné auto , já a nákupčí dvou rodin. Oni na nákupu ušetří , řekněme za nákup u nás dají 1500 tam tisícovku a 11 stovek. 

Jinak Němci už u nás moc nenakupují. Už zdaleka jich není tolik jako např. před třemi . dvěma roky. Spíše jsou na parkovištích německá auta jak šafránu....

1 0
možnosti
MJ

No...teď po oslabení koruny se to bude muset vypočítat.

0 0
možnosti
JM

K té naší relativně nízké chudobě:

Hranice chudoby se počítá jistým procentem z průměrné mzdy v dané zemi.

Pokud je prům. mzda v Německu při podobných nákladech cca 2,5 x vyšší, je u nich i hranice chudoby 2,5 x vyšší.

Tedy je na tom německý chudý o dost líp než český nechudý, průměrně vydělávající občan.

3 0
možnosti
Foto

To je pravda, veškeré "mezinárodní" srovnání na poli chudoby, sociálního vyloučení a podobných témat jsou velmi relativní. Takže chápu, co jste měl komentářem na mysli!

Nicméně jak jste podotkl, odvíjí se to od poměrů v každém státě a nemohu souhlasit, že je to až tak jak píšete! Zrovna z Německa mám velmi dobré zkušenosti a ačkoliv tam opravdu platy jsou vyšší a též i celá životní úroveň, náklady jsou tam podle mého tomu dosti úměrné a nelze pak počítat tak snadno, jak jste učinil!

1 1
možnosti
JT

Chudoba cti netrati, ale ani neprida.

1 0
možnosti
Foto

velký souhlas, bohužel

1 0
možnosti
  • Počet článků 72
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 724x
Ráda bych se nějak vystihla, ale jsem zastánce hesla, že člověk není slovo, a proto je těžké ho jimi popsat. Takže kdo mě nepozná osobně, stejně neví. :)