Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Není den jako den ...

Některé dny jsou prostě jako ze špatného filmu. Vstanete levou nohou, resp. vstanete pravou, ale přejete si, aby to byla bývala ta levá a měli jste to všechno na co svést.

Ten den, kdy se vám od rána jednoduše nedaří… I ta šunka na talíři je ta špatná, neboť v ledničce je ještě jedna a ta měla být na snídani a je vám to samozřejmě výrazně naznačeno. Při krájení chleba vám spadne nůž a díky bohu se nepořežete, neboť jste zrovna bosi a nůž spadne čepelí od vás, ale pro velkou radost vám ve dveřích zůstane rytina, za kterou by se nestyděl ani kdekdo, kdo pracuje ve výtvarném kroužku s linem a rydlem. Po všech ranních peripetiích se přesto vydáte na výlet, který by všechno mohl změnit, je přeci sobota a vy jste si naplánovali výlet, který si chcete užít. Nálada v autě však přetrvává spíše bídná, plná tichých výčitek za šunku i ty dveře, kdy si přejete, abyste místo na výlet jeli právě rychlou záchrannou službou do nemocnice s propíchlou nohou a nemuseli se tak za vše omlouvat, ale takové štěstí vám není dopřáno.

Převažující ticho prolomí až maják policistů, který se objeví po rychlém úprku, neboť ta dodávka byla fakt pomalá, jenže před ní byli ještě pomalejší policisté. Alespoň částečně vás zachrání, že jste si ráno nedali panáka na lepší den a že jste o tom nejspíš v nejhlubší mysli uvažovali a je z toho pokuta jen 1000 korun. Kterou ale odmítnete a dobrovolně tak vstoupíte do správního řízení s nadějí, že třeba tolik platit nebudete, protože jste přeci jen chtěli předjet tu dodávku, ale to by to nemohl být den blbec, protože po přečtení všech fór si snadno vypočítáte, že s největší pravděpodobností spíš zaplatíte ještě o 1000 korun navíc. Ale co, jedete dál, neboť vám na cestu alespoň svítí slunce, je to super pocit, zejména, když víte že tam kam jedete, nesvítí a ještě tam sněží.

Na místě se vám na poprvé nepodaří ani zaparkovat, ano, bylo by to moc radosti najednou, nakonec kdesi rezignovaně zaparkujete, ano na tom nejvzdálenějším bodě od plánovaného výchozího a vyrazíte na romantickou procházku zasněženou krajinou. Že se ta procházka změní na 8 km výstup s převýšením zhruba 400 metrů už vlastně ani neřešíte. Svléknete všechny vrstvy a sápete se ve sněhu do kopce. Každý druhý krok se zase o půl vracíte nazpět… ale vlastně je to fajn, na chvíli totiž zasvítí i slunko.

Když dorazíte do cíle, je to vlastně krásný pocit, sedíte v horské boudě, potkáte se s přáteli a dokonce se i najíte, neboť máte hlad jako vlk, pač ta cesta se přeci jen trochu protáhla. Nemají sice vysněný sladký knedlík, který máte v hlavě už od druhého kilometru cesty, ale s plněnými knedlíky se zelím to taky zvládnete. Trochu se rozsedíte, jste připraveni na to, že cesta zpět může být ještě horší, něco zaplatíte a zase jdete.

Dolů to jde až nečekaně snadno. Přichází trochu únava, ale cesta je více než polehčující oproti té nahoru, takže si připadáte chvílemi jako byste létali. Rychle vás ale z omylu vyvede hned několikeré uklouznutí či zapadnutí do hloubky více než půl metru. Jdete ale dál. Na parkovišti nasednete do auta a v koloně se šinete zpět domů, ano je pravda, že alespoň nehrozí další pokuta. Párkrát se ještě podíváte mimo plánovanou trasu, neboť mozek shodou okolností a asi i únavou už trochu rezignuje i na navigaci. Domů však dojedete. Nenaplánovali jste si ale, co k večeři, takže je nutné ještě absolvovat zastávku v obchodě. Ten, u kterého zastavíte, je i přes otevírací hodiny, světlo i jakési postavy uvnitř záhadně zavřený a vám tak nezbývá nic jiného než se posunout do jiného, kde ale nemají to, co jste si předem vymysleli. Tousty to jistí. Jste už doma, tousty v břichu, ještě že tam zůstal i ten čokoládový koláč, cukrů máte po dnešku nedostatek, v kombinaci s karamelovou zmrzlinou to zdánlivě vypadá na celkem obstojný konec dne.

Ležíte na gauči a hlavou vám ten celý den letí, když vstáváte, spadne vám z gauče i telefon, ještě ten by se mohl rozbít. Jdete na noční, to byl nápad s tím výletem… Tak alespoň si na všechno potřebné vyděláte, jste unavení a odcházíte i bez potřebných věcí, máte doma ale někoho, kdo vám to nezapomene připomenout. Máte tak vše, nakonec i platnou lítačku, i když jen do půlnoci a jedete. V hlavě se snad i začínáte modlit, aby ten den už skončil.

Ano, i takové dny jsou. A jen díky nim si pak vážíme těch dalších. S těmito nezbývá než je hodit za hlavu, sepsat, zmuchlat, roztrhat a hodit do koše. Je tu nový den a v ten vstaneme opravdu pravou nohou. A budeme vzpomínat i na ten den předešlý. Vlastně totiž nebyl zase tak špatný. Byli jste totiž na výletě, svítilo slunko, strávili jste čas s někým, s kým čas trávíte rádi, zasmáli jste se, jednoduše... jste ten den prožili.

Autor: Lenka Volfová | neděle 4.2.2018 9:50 | karma článku: 9,23 | přečteno: 298x
  • Další články autora

Lenka Volfová

Ultramaratonkyně? Ne, obyčejná máma.

Něco na tom bude, že některé mámy, které se po porodu vrátily na závodiště, jsou často ještě mnohem úspěšnější než před tím. Ono tolika fázový komplexní trénink fakt asi nejlépe vymyslí právě život sám.

18.9.2022 v 7:03 | Karma: 15,30 | Přečteno: 480x | Diskuse| Ona

Lenka Volfová

Trampoty s kočárem - Zvonek

Kočárky se dnes sami houpou, složíte je jednou rukou a díky všem možným přídavným zařízením vás nezaskočí žádný přírodní živel. Zdánlivě to vypadá, jako by už žádný zlepšovák vymyslet nešlo, ale... zdání klame.

17.7.2022 v 7:18 | Karma: 13,81 | Přečteno: 560x | Diskuse| Ostatní

Lenka Volfová

Trampoty s kočárem - Pláštěnka

Člověk nemusí být zrovna obyvatel deštných pralesů, aby nejpoužívanějším příslušenstvím na kočárek byla pláštěnka.

27.6.2022 v 6:24 | Karma: 13,46 | Přečteno: 509x | Diskuse| Ona

Lenka Volfová

Trampoty s kočárem - Přechod pro chodce

Nepůjdu zrovna příkladem, když napíšu, že krom dopravního hřiště na základní škole a autoškoly, je to vlastně až teď, s kočárkem, kdy jsem začala vnímat přechody pro chodce.

12.6.2022 v 7:01 | Karma: 14,71 | Přečteno: 641x | Diskuse| Ona

Lenka Volfová

Trampoty s kočárem – Řvoucí 26

Jestli chcete trénovat vlastní odolnost a trpělivost, nebo posílit účinky antikoncepce, dejte vědět. Jednou za čas jezdím tramvají - 26 a nabízím zdarma oba programy.

29.5.2022 v 7:36 | Karma: 16,81 | Přečteno: 759x | Diskuse| Ona
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Nenávist vůči Ukrajincům, segregace Romů. Amnesty International kritizuje Česko

24. dubna 2024  2:28

Ukrajinští uprchlíci se loni v Česku potýkali s nenávistnými projevy a diskriminací, pokračovala...

Místo do šrotu do opravny. Směrnice EU prodlouží záruku a zakážou „kazítka“

24. dubna 2024

Premium Do budoucna by měla být oprava rozbitých a porouchaných domácích spotřebičů jednodušší. A stejně...

Ignorovat, nebo demaskovat? Německá média řeší, jak informovat o AfD

24. dubna 2024

Premium Je to teď horké téma. Německá mainstreamová média stojí před volbou, nakolik a jakým způsobem...

Šibal z Prahy podmázl průvodčího, s Lorenovou v negližé předběhl konkurenci

24. dubna 2024

Seriál Byla teprve na začátku kariéry, ale fotografové na ni už stáli fronty. Snímek mladičké Sophie...

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.

  • Počet článků 72
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 724x
Ráda bych se nějak vystihla, ale jsem zastánce hesla, že člověk není slovo, a proto je těžké ho jimi popsat. Takže kdo mě nepozná osobně, stejně neví. :)