Včerejší jedna taková návštěva ve škole vaření mě přiměla k tomu, upozornit na její "kvality". Nebyla to první (i když teď nejspíš poslední) návštěva takové instituce, i proto si myslím, že můžu tak trochu hodnotit!
Když koukáte na ony 2 kluky v akci, říkáte si, že jejich lidský přístup by mohl být ten pravý pedagogický přístup, který právě vám dopomůže k kuchařskému umění. Ne vždy je ale to, co si myslíte i pravda! :(
Kurz "omáčky" mě zaujal, jelikož je tak nějak moc nedělám, ale zároveň jsou žádané, tak proč se je nenaučit zrovna od profíků... Na téměř 4 hodinovém kurzu se ale více jedlo a povídalo než vařilo!
Můj počin - nakrájení půlky celeru, oddělení žloutku od bílku u 5 vajec a nakrájení slaniny :-), nevím, ale kurz "základů pomoci v kuchyni pro děti" jsem si při plné mysli úplně nevybrala...
Za 4 hodiny jsme zvládly 3 omáčky - rajskou, křenovou a holandskou a jelikož ostatní mají stejné základy jako tyto tři, byli jsme hotovi. Když ale píšu uvařili, přeháním... vyšší pán z oné dvojice uvařil - vrchol byl, když někoho nechal míchat... ano, v tom přesně spočívá onen um vaření! :-)
Abych nekřivdila, dokáži i pochválit! Průvodní slovo bylo obstojné, na všechny dotazy jsme dostali odpovědi, přístup k účastníkům byl uctivý a atmosféra příjemná. Nicméně to by šlo i na přednášce o omáčkách, na kurzu vaření předpokládám, že budu vařit... když už se to nenaučím, alespoň si to vyzkouším. Podle mě, právě v osobní "zkušenosti" s vařením by měly kurzy spočívat, ne v tom, že se jednou za půl hodinu kouknete do kastrolu! :-)
A to nemluvím ještě o ceně kurzu, já ho jako velká fanynka vyhrála, takže mě to vlastně ani tak moc nemrzelo, kdybych si to ale měla platit, asi bych z toho úplně na větvi nebyla... tak jen info pro ostatní, až budou vybírat (nechci tady nikoho vyzdvihovat, ale ráda osobně poradím :-)).
Na závěr sice dostanete "certifikát" o tom, že fakt ty omáčky umíte (a cokoliv jiného, co bude náplní kurzu taky), ale bojím se, že doma vám to po první zkoušce stejně neuvěří! :-)
Jaké máte zkušenosti se školami vaření vy? A vaříte vůbec, nebo je vrchol vašeho vaření pojídání párků u pořadu Prostřeno? :-)